Gratis verzending vanaf €99.95

Veel gestelde vragen

Contact

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Je kan contact met ons opnemen door te mailen naar info@vitaminespot.nl of door het contactformulier in te vullen. Of bel ons op: 085 21 21 994

Hebben jullie een fysieke winkel?

Wij hebben geen fysieke winkel. Wij werken vanuit ons eigen magazijn, neem contact met ons op als je een keer een kijkje wil nemen, je bent van harte welkom!

Ik heb een klacht, wat moet ik doen?

Wij doen er alles aan om jou de beste service te bieden, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je klacht hebt. Neem bij een klacht gerust contact met ons op, je kunt ook een mail sturen naar info@vitaminespot.nl of vul het contactformulier in, wij zoeken graag een gepaste oplossing voor je klacht.

Bestellen

Welke betaalmethode gebruiken jullie?

Je kunt bij ons achteraf betalen met Klarna. Natuurlijk kun je bij ons ook betalen met iDEAL, Google Pay, Apple Pay, PayPal, Maestro, Mastercard, VISA, American Express, Giropay, Belfius en Sofort.

Ik woon in het buitenland. Kan ik een bestelling plaatsen?

Dat kan zeker, wij verzenden naar heel Europa, naar Amerika en naar Australië. Houdt wel rekening met een langere levertijd.

Kan ik zakelijk bestellen bij Vitamine Spot?

Jazeker kan dat! Je kan eenvoudig een offerte aanvragen door het contactformulier in te vullen, geef de titels van de producten op en hoeveel u er van elk product wenst te hebben. Wij denken graag met je mee om tot een gepaste offerte te komen. Het aanvragen van een offerte is uiteraard vrijblijvend.

Wat voor garantie zit er op jullie producten?

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Levering

Hoelang duurt de zending?

Voor bestellingen in Nederland en België geldt: als je op een werkdag vóór 15:00 uur besteld, is het de volgende dag al in huis! Bestellingen die in het weekend worden gedaan, worden dinsdag bij jou thuis bezorgd. Binnen de EU zal het gemiddeld 3 werkdagen duren.

Kan ik de levering van mijn pakket volgen?

Ja, je krijgt een Track & Trace code van PostNL toegestuurd via de e-mail. Heb je geen Track & Trace ontvangen? Dan kan het zijn dat we een oud of ongeldig e-mailadres in onze administratie hebben staan. Bel of mail ons dan even om dit door te geven!

Waar wordt mijn pakket geleverd als ik niet thuis ben?

Als je niet thuis bent bij de bezorging van PostNL, zullen ze het pakketje bij de buren proberen af te leveren. Wanneer dit ook niet lukt, zal jouw pakket geleverd worden op een dichtbij gelegen afhaalpunt. Soms is het mogelijk om tijdens de levering van het pakket al eerder aan te geven dat het elders bezorgd kan worden.

Naar welke landen verzenden jullie?

Wij versturen naar heel Europa, naar Amerika en naar Australië.

Retourneren en ruilen

Kan ik mijn product retourneren?

Jazeker kan dat! Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet tevreden bent met je aankoop. Je kan je bestelling dan gratis retourneren binnen 30 dagen. Om je bestelling te kunnen retouren, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

1. Het product mag niet gebruikt zijn. Je mag het product bekijken en beoordelen net zoals je dat in een fysieke winkel zou doen. Als het product wel is gebruikt dan weigeren wij het retour.

2. Het product is onbeschadigd. Het product wordt in de oorspronkelijke staat naar ons geretourneerd. Deze voorwaarde heeft ook betrekking op eventuele accessoires.

3. Indien er sprake is van een uitzondering op de vrijwillige 30 dagen zichttermijn, dan staat het bij de productpagina vermeld.

Voor een snelle afhandeling adviseren we je om contact met ons op te nemen door te bellen het contactformulier in te vullen. Je ontvangt dan de juiste retourgegevens van ons voor een gratis retournering.

Hoelang is mijn bedenktermijn?

Je hebt het recht om je bestelling, zonder opgave van redenen, te herroepen binnen een termijn van 14 dagen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de complete bestelling fysiek in bezit krijgt. De levering van zaken die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken.

Vervolgens kan je de bestelling aan ons te retourneren.

Hoe kan ik mijn pakket retourneren?

Als je de overeenkomst herroept, ontvangt je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.